Hoe Herinstalleer ik Windows met behoud van Bestanden?

Now Reading
Hoe Herinstalleer ik Windows met behoud van Bestanden?

In dit artikel leggen we uit hoe u Windows 10 kan herinstalleren zonder uw persoonlijke bestanden te verliezen. Dit kan handig zijn als totaal geen andere methode meer werkt om uw probleem op te lossen. Het is echter wel aan te raden om eerst andere methodes te gebruiken om uw problemen op te lossen. Zoals System File Checker, een malware scan enzovoort.

Wanneer moet ik dit artikel niet gebruiken?

  • Malware (Virus) infecties. Het vernieuwen van uw systeem met bestandsbehoud zal hoogstwaarschijnlijk niet het virus verwijderd krijgen. Het kan namelijk dat het virus zich bevind in de gebruikersmappen van de gebruikers van de computer en die worden niet verwijderd. Probeer software zoals Adwcleaner en malwarebytes om uw infecties te verwijderen. Lukt dit niet? Kies dan voor geen bestandsbehoud.
  • Driver problemen. In de meeste gevallen zal het resetten van uw Windows installatie geen effect hebben op niet werkende hardware of driver problemen. Probeer de nieuwste drivers te downloaden van de ontwikkelaar zijn website (van het product).

 

Belangrijke informatie vooraf

Let wel op, de volgende zaken blijven niet behouden!

  • Uw geinstalleerde applicaties (Apps blijven wel)
  • Bepaalde instellingen
  • Alles buiten de user / gebruiker mappen. Bestanden die u opgeslagen heeft in de Windows mappen, Program Files mappen of elders buiten de gebruikersmappen lopen het risico om verwijderd te worden.
Het is aan te raden om een backup te maken van uw belangrijkste data. Als u deze methode gebruikt om een ernstige virusinfectie te verwijderen (niet aanbevolen) dan is het maken van een backup afgeraden.

 

Windows 10 Opnieuw Installeren met Behoud van Bestanden

1. Open Instellingen via Menu Start en kies voor Bijwerken en Beveiliging

Windows 10: Instellingen en Bijwerken

Windows 10: Instellingen en Bijwerken

 

 

2. Klik vervolgens in het linker menu op Systeemherstel

3. Het scherm “Deze PC Opnieuw instellen zal verschijnen” lees de instructies en klik vervolgens op Aan de slag

 

Systeemherstel | Aan de slag

Systeemherstel | Aan de slag

 

 

4. Kies vervolgens voor de optie “Mijn bestanden behouden”. Het scherm bezig met voorbereiden zal zich tonen, vanaf nu is het afwachten en de instructies op het scherm verder volgen.

 

Mijn bestanden behouden

Mijn bestanden behouden

 

Windows zal nu beginnen met het herinstalleren van zichzelf. Afhankelijk van de snelheid van uw computer kan dit enkele uren in beslag nemen. Wacht geduldig af en sluit de computer niet af. Controleer ook of de adapter is aangesloten als het een tablet of laptop is.

What's your reaction?
Geweldig
0%
Bedankt!
0%
Werkt niet
0%
Onzin
0%
About The Author
Yuri Pustjens
Yuri is sinds 2013 een Microsoft Most Valuable Professional. Twee jaar in de categorie Windows Consumer Expert en nu als Windows.
1 Comments
Leave a response

Leave a Response