Hoe start ik Windows Schoon?

Now Reading
Hoe start ik Windows Schoon?

en_us_windowsinstructed Dit artikel is ook beschikbaar in het Engels op WindowsInstructed.com

Als Windows programma’s niet meer na behoren werken, als Windows Update rare problemen ondervindt of u wilt simpelweg controleren of het problemen misschien terug te leiden zijn na services dan is Windows schoon starten een van de eerste en beste stappen. In dit artikel leggen wij uit hoe u Windows 10 schoon kan starten in een paar eenvoudig stappen.

Het kan zijn dat applicaties na schoon starten niet meer automatisch updaten of dat bepaalde programma’s niet meer automatisch starten. Dit zijn normale gevolgen.

Dit artikel is van toepassing op Windows 8, 8.1 en Windows 10.

Windows schoon starten

1. Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de Windows en R toets, een scherm genaamd Uitvoeren zal verschijnen.
U kunt ook met uw rechtermuisknop (touchscreens indrukken en vasthouden) op het Windows icoon in de taakbalk kiezen en dan op Uitvoeren klikken.

Uitvoeren van MSConfig

Uitvoeren van MSConfig

2. Voer vervolgens in het scherm uitvoeren de volgende tekst in, zonder leestekens: “msconfig

3. Klik vervolgens op het tabblad Services.

4. Vink het vakje “Alle Microsoft-services verbergen” aan. Alle items in de lijst met als leverancier Microsoft Corportation zullen dan onzichtbaar worden. Klik vervolgens op Alles Uitschakelen.

MsConfig Services

MsConfig Services

5. Klik vervolgens op OK. Er zal gevraagd worden om de computer opnieuw op te starten, klik op opnieuw opstarten. 

 

Windows zal nu schoon starten (clean boot). Als de problemen die u ondervond nu opgelost zijn kan u de stappen herhalen en steeds meer services aanzetten en kijken wanneer het probleem weer terugkeert. Zodra het probleem terugkeert weet u dus welke service / services de problemen veroorzaakte. Aan te raden is om telkens 3 services aan te zetten en dan te herstarten totdat het probleem terugkeert zo heeft u snel de veroozaker gevonden, dat is dan namelijk een van de laatste drie.

Indien dit artikel u niet geholpen heeft bent u van harte welkom op onze fora waar onze staff en leden u graag verder helpt volledig kostenloos.

What's your reaction?
Geweldig
22%
Bedankt!
56%
Werkt niet
22%
Onzin
0%
About The Author
Yuri Pustjens
Yuri is sinds 2013 een Microsoft Most Valuable Professional. Twee jaar in de categorie Windows Consumer Expert en nu als Windows.
1 Comments
Leave a response

Leave a Response