Windows Update Upgrade Geeft Fout 0xc0000005

Now Reading
Windows Update Upgrade Geeft Fout 0xc0000005

Om direct met de deur in huis te vallen als u de foutmelding (0xc0000005) ontvangt dan is er in de meeste gevallen een malware infectie op uw systeem. Hiermee wordt bedoeld dat u in lekentermen een virus infectie heeft op uw computer die dit probleem veroorzaakt. De standaard oplossing die aangeboden wordt op internet is uw computer opnieuw te installeren, in andere woorden waardeloos advies.

Het slimste om te doen is als eerste een virusscan te draaien op het systeem dat deze error vertoond.

Stap 1: Malware scan draaien met ADWCleaner

Adwcleaner is een programma ontwikkelt door Xplode and is een gratis oplossing voor het verwijderen van Adware, PUPs, Toolbars en Hijackers van Browser.

1. Download Adwcleaner van toolslib hier: Download ADWCleaner, Als je nog een versie geinstalleerd had, verwijder die dan en download de recentste versie

2. Zodra het programma gedownload is, klik je met je rechtermuisknop op het programma en kies je Uitvoeren als Administrator

3. Klik vervolgens op Scan, een scan zal vervolgens gestart worden, Afhankelijk van de snelheid van je apparaat kan dit enkele minuten duren.

AdwCleaner: Clean

AdwCleaner: Scan

4. Nadat de scan voltooid is, klik je op de Cleaning knop.  Controleer wel eerste alle bestanden die AdwCleaner heeft gevonden, dat je niet perongeluk iets verwijderd wat je later nodig had.

AdwCleaner: Cleaning

AdwCleaner: Cleaning

5. Het is nu even wachten, dit proces kan net zoals scannen even duren afhankelijk van je systeem snelheid, als de scan klaar is zal een vraag vertoond worden of je de computer opnieuw wilt opstarten, kies hier voor OK (geen andere keuze)

AdwCleaner Reboot

AdwCleaner Reboot

Zodra uw systeem herstart is kunt u nogmaals proberen om Windows Update / Upgrade uit te voeren. Indien u nog steeds problemen ondervindt dan ga verder met de volgende stap.

Stap 2: Voer MalwareBytes uit

Om zeker ervan te zijn dat we de infectie en malware van uw systeem hebben gehaald, gaan we nu MalwareBytes draaien om alle overgebleven rotzooi te verwijderen van je systeem of infecties die je niet wist dat je had, te verwijderen.

1. Download MalwareBytes vanaf de officiele website, zo weet u zeker dat je geen extra virus binnehaalt.

2. Installeer MalwareBytes en dan nadat het geinstalleerd is, update uw het programma indien nodig

3. Nadat u het programma geinstalleerd en geupdate hebt, klik op je Scan Now om een scan te starten.

MalwareBytes: Scan Now

MalwareBytes: Scan Now

4. Wacht totdat de scan voltooid is, afhankelijk van uw systeem zijn snelheid kan dit enkele minuten tot uren duren.

5. Verwijder alle infecties op de manier die MalwareBytes aanraad, herstart vervolgens uw systeem

Malware Infected, Example

Malware Infected, Example

Zodra uw systeem herstart is kunt u nogmaals proberen om Windows Update / Upgrade uit te voeren. Indien u nog steeds problemen ondervindt dan ga verder met de volgende stap.

Stap 3: Windows Schoon Starten

Als AdwCleaner en MalwareBytes beide geen effect hebben gehad dan is een van de mogelijkheden om Windows Schoon te starten. Windows schoon starten betekend dat u Windows zonder services, behalve die van Microsoft, start.

In dit artikel leggen we uit hoe u Windows 10 schoon start.

Nadat u de computer herstart heeft na het volgen van de stappen in het artikel hierboven kunt u nogmaals proberen om Windows te Updaten / Upgraden. Indien u nog steeds problemen ondervindt dan ga verder met de volgende stap.

Stap 4: Windows Vernieuwen

Hoewel we geen voorstander zijn van het aanraden van deze stap is er op dit moment helaas niets meer wat misschien zou kunnen werken. Daarom is de volgende stap het uitvoeren van een Refresh, ook wel vernieuwen genoemt.

In dit artikel leggen we uit hoe u Windows 10 kan vernieuwen met bestandsbehoud. 

Als geen van deze stappen het probleem heeft opgelost nodigen we je graag uit om onze fora te bezoeken en daar uw vraag te stellen.

 

What's your reaction?
Geweldig
0%
Bedankt!
0%
Werkt niet
0%
About The Author
Yuri Pustjens
Yuri is sinds 2013 een Microsoft Most Valuable Professional. Twee jaar in de categorie Windows Consumer Expert en nu als Windows.
Comments
Leave a response

Leave a Response